lördag 25 september 2010

Jämförelser

Ibland är det svårt att vara mamma. Träffade en annan mamma idag. Hennes fyra månaders bebis sover fyra timmar i sträck mitt på dagen, korta snuttar på en halv till en timme under eftermiddagen och elva timmars nätter. Min lilla Lina sover i bästa fall två timmar mitt på dagen och eventuellt en kort snutt tidigt på morgonen och en på kvällen och definitivt inte elva timmars nätter. Det är sådana gånger jag lätt blir stressad och undrar om jag gör något fel. Ger jag inte tillräckligt med ro åt min lilla? Dricker jag för mycket kaffe? Stressar jag för mycket? Far jag omkring för mycket med henne? Får hon det hon behöver? Har vi utsatt Lina för alldeles för mycket stimuli genast från början? För en känslig mammasjäl blir det lätt många farhågor och en stor osäkerhet inombords. Vår Lina är lättväckt, sover ytligt, och vill ha mycket närhet och famn. Säger det något om oss som föräldrar eller är det bara individuella skillnader mellan bebisar?

2 kommentarer:

  1. Barn är olika tror jag. Min bäbis har sovit max 30 min åt gången 3-4 ggr/dag och somnat för natten kl. 23 ända fram till ett par veckor sedan. Nu sover han 1-1,5 h en gång och 30-40 min en gång och somnar för natten kl 19-20.

    SvaraRadera
  2. Jag lovar dig att det är individuella skillnader och inte ni som gör fel. Elvin sov inte 11 timmar när han var fyra månader. Det började han med först när jag slutade amma och han fick välling på kvällen. Då var han över 6 månader. Det är så vansinnigt olika hur barn är oavsett hur ni gör.

    KRAM!

    SvaraRadera