onsdag 16 december 2009

Vecka 11+1

Vår lillunge vinkade åt oss igår! Man kunde urskilja fem pyttepyttesmå fingrar på handen som viftade. Benen sparkade och han (barnmorskan trodde att det var en han, fast det är för tidigt att säga säkert) svängde och snurrade. För varje ultra känns det allt mera fantastiskt. Jag kände mig lycklig hela dagen igår, det blir så mycket mera verkligt nu när det där krypet därinne börjar anta mänskligare former! Jag blir lika tagen varje gång jag ser bebisen röra sig. Det blir på något sätt så verkligt och levande att det är människa i vardande just när den där handen viftar eller man ser benen sparka och ryggen kröka sig.

Nacksvullnaden var precis som den skulle vara och näsbenet var tydligt och väldigt synligt, vilket också lär ha betydelse när man bedömer om barnet är friskt. Min man, som har en rätt stor näsa, vilken han bär med stolthet, pratade sedan om bebisens näsa en stor del av kvällen... :)

Drömde fruktansvärda drömmar hela natten. Aldrig haft liknande våldsamma drömmar förr. Det lär höra till graviditeten, men inte ens de hemska drömmarna dämpar den glädje jag känner just nu. Varm, stark och stor fyller den mig och gör stegen lätta och tankarna ljusa, trots att jag är trött och längtar enormt efter julledigheten. Det är MYCKET trögt att ta sig upp på morgnarna nu.

8 kommentarer:

 1. Jag är glad för din glädje. Kul att allt gick bra på ultraljudet!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh vad härligt att få läsa om er fina dag:o)

  SvaraRadera
 3. Åh vad underbart! Kram.

  SvaraRadera
 4. Vad häftigt att få se utvecklingen, måste vara fantastiskt!
  Kram, kram

  SvaraRadera
 5. Lyckoönskningar till er gravidlycka :-)

  Kram Ninna

  SvaraRadera
 6. Så härligt att ni fått se er lillknoddis på ultraljud! ♥

  ♥-ligt tack för kommentaren när Maja föddes, värmer jättemycket!

  När blir nästa ultraljud, vecka 18?
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Är lite nyfiken på om Ni endast gjorde NUPP eller CUB? Jag fick så sjukt dåligt på blodprovet på min CUB och har hört att det kan påverkas av min IVF?

  SvaraRadera
 8. Hej Anonym! Jag gjorde alltså ultraljudsundersökningen där nacksvullnaden mättes + blodprov i samband med det, men båda var bra och jag hörde aldrig något om att IVF skulle kunna påverka det. Det är kanske möjligt att det kan göra det, men tyvärr känner jag inte till mera om det. Har du gått vidare till fostervattensprov eller prov av moderkakan?

  SvaraRadera