torsdag 13 augusti 2009

Duschar och tankar

När jag är sorgsen eller stressad tycker jag om att ställa mig i duschen. Det är något tröstande och lugnande med det varma vattnet som mjukt strilar ner och omfamnar min spända kropp. Duschkabinen blir som ett eget rum där jag i lugn och ro kan betrakta mina känslor och känna efter vad som rör sig i djupen. Stod väldigt länge där ikväll...

Min man tycker att vi ska prova och själva bekosta en fjärde gång om vårt nästa och tredje försök inte heller ger något. Just nu vill jag inte ta ställning till det. Det är en stor besvikelse att jag inte ens fick vara i närheten av gravid de där två fasliga veckorna efter en återinföring, t.o.m. det känns ju som lite närmare målet än detta snöpliga slut på vårt andra försök. Om man har ett embryo insatt så kan man åtminstone för två veckor drömma lite, lite grann. Även om de två veckorna också är en långutdragen plåga, men jag hade tänkt att det skulle kännas som om det gick så snabbt, så snabbt denna gång, eftersom jag kommer att ha det ganska intensivt på jobbet och jag skulle inte ha hunnit känna efter och tänka så mycket. Men nej. Nu är det bara att vänta på att få träffa läkaren nästa fredag för att fundera över varför det gick som det gick.

4 kommentarer:

  1. Men du, kom på en sak. Är det inte så att om inget ET sker så räknas det inte som ett försök. Det har jag för mig att de sa till mig på kliniken. Kolla det.

    Kramar!!!

    SvaraRadera
  2. Det var ett tag sedan jag skrev, vi har haft semester från allt var sprutor, spray och oro heter, så då har jag inte ens tjuvkikat på din blogg. Men nu är jag tillbaka och sprayar för fullt, snart är det dags för sprutorna!

    Rara Pärla, du är modig och duktig och stark! Det var tråkigt att höra om ert andra försök som gick åt skogen - men ge inte upp än. Min sambo brukar säga att vi ska nöta ner oddsen tills det funkar för oss.

    Vi håller på och väntar på att få landstingsfinansierad IVF och betalar själva så länge. Du vet väl att du komma undan med 2/3 av kostnaden om arbetsgivaren betalar fakturan och sedan drar av beloppet på din bruttolön? Visst, det är rätt dyrt ändå, men överkomligt :-). Och en klart kännbar rabatt...

    SvaraRadera
  3. Hej Pärlan!
    Är så ledsen för er skull. Hittade din blogg häromdagen och måste genast läsa den från början till ditt sista inlägg. Känner så igen mig i allt du skriver! All sorg, förväntan, hoppet och förtvivlan... De dagar man känner sig stark och vet att man kommer att överleva hur det än går, och de dagar man bara är ledsen. Står själv inför en embryotransfer, gick igenom IVF för första gången i april-maj.
    Skönt att ha hittat någon som bloggar om just de känslor och händelser jag själv går igenom just nu. Du skriver väldigt fina, djupa texter.Fortsätt på samma sätt!Stor kram!

    SvaraRadera
  4. Jenny, jag ska definitivt kolla upp det där när vi träffar läkaren på fredag!
    Karma, vilken klok sambo du har! Hoppas att ni snart har oddsen på er sida!!!!
    Välkommen hit, Blue, det känns fint att andra läser min blogg och förstår vad det handlar om. Hoppas att din ET för med sig goda nyheter!!!

    SvaraRadera