tisdag 15 september 2009

Godartat

Snart, snart ska jag börja rota i min väska, fiska fram paketet med Synarela och puffa min första spray. Trots allt så känns det spännande igen en gång. Otroligt nog, men det gör det!

Min svindlande yrsel fick också sin förklaring tack vare ett besök hos en fysioterapeut. Hon trodde att det handlade om godartad lägesyrsel. Det är inte farligt, om än väldigt obehagligt eftersom yrseln är så dramatisk och häftig. Jag är inte den som blir orolig i första taget när det gäller hälsan (min man säger att han är den som kan åta sig att vara familjens hypokondriker;)), men den här gången hann jag verkligen tänka igenom alla alternativ från hjärntumör till psykiskt sammanbrott eftersom yrseln var så kraftig och kom flera gånger under natten. Just det att det kommer under (morgon)natten är typiskt för lägesyrseln, som beror på att det samlats något som är tyngre än vätska i öronbåggångarna och som sedan ger fel signaler till balanscentra i hjärnan. Jag surfade lite info på nätet efter besöket hos fysioterapeuten och kunde lättad konstatera att det knappast handlar om något farligt och att det kommer att gå över. Jag hoppas bara att det går fort över, jag räknar med att jag kommer att få andra symptom att tampas med de närmaste veckorna...

2 kommentarer:

  1. Aha - det var förklaringen! Hade det också för ca 5 år sedan. Något med kristaller som lossnar och vandrar runt i hörselgången och lurar balansen, eller hur? För mig tog det ca 2 veckor innan det gick över, men sedan dess har jag inte kännt av det. Och helt ofarligt sa de till mig också.

    SvaraRadera
  2. Just så lär det vara. Som tur var gick det snabbt över för min del!

    SvaraRadera