måndag 12 oktober 2009

Spänd väntan

Jag är spänd. Men det finns ingenting jag kan göra just nu för att påverka situationen eller slutresultatet. Jag kan bara vänta och hoppas och vänta lite till. Idag var det på vippen att jag berättade åt en kollega här på jobbet. Kände mig så skärrad över allting och det skulle ha känts skönt att berätta varför jag kommer att vara borta de närmaste dagarna. Jag är bara så känslig när det gäller saker som är känsliga för mig så jag lyckades helt enkelt inte samla mig tillräckligt för att få orden över läpparna. Inte heller min chef vet varför jag ska vara sjukskriven. Just nu, när jag är så där nervös, skulle det kännas som en lättnad att förklara, men jag tror att det på lång sikt är bättre ju färre som vet. Jag tror att jag har lättare att ta mig genom de två långa veckorna före testdatum om jag slipper nyfikna blickar, för att inte tala om att jag behöver tid att själv reagera på resultatet, vad det än blir, utan att behöva ta ställning till andras reaktioner.

Igårkväll, när jag låg och väntade på sömnen, måste jag tvinga mig att sluta tänka. Blandningen av nervositet och sorg (inför tanken på ett misslyckande) blev för mycket för att jag skulle kunna hantera det just då.

8 kommentarer:

 1. Åh vad nervöst, oroligt och samtidigt spännande det måste vara... Hoppas verkligen det går vägen!

  För oss gick det åt skogen med ägglossningsstimuleringen, igen. Så nu blir det IVF för oss också.

  SvaraRadera
 2. hejsan! Kikade in här och har bara precis börjat läsa, ska försöka jobba mig igenom bloggen så jag blir mer insatt ;)
  Sicken resa ni har fått gå igenom, men oj vad spännande med äggplock nu!! Ser fram emot att få läsa hur det går och sen förhoppningsvis få gratulera dig till plusset! NU JÄKLAR LYCKAS DU NOG !!
  // M
  http://ledsenihemlighet.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Jag är likadan, nervös och spänd som tusan. Tar min ovitrell-spruta ikväll, sen är det onsdag som gäller!
  Jag håller tummarna för att det går bra för er imorgon!

  Förresten, är du sjukskriven efter sen? Jag känner att jag kommer ha svårt att jobba på torsdag och fredag, men känner att jag inte kan vara borta obetalt mer, men blir du sjukskriven av kliniken?

  Kramar Sara

  SvaraRadera
 4. Ja herre gud, jag kunde inte somna igår för att jag har första sprutdagen idag....lite knäppt.

  Men inför äp får man vara nervös och spänd! ;) Det är ju faktiskt väldigt mycket som står på spel och det går liksom inte att vifta bort. Inte heller går det så bra att tänka på annat...det är på gränsen till omöjligt.

  Men man kan alltid försöka tänka positivt! Tänka på alla fina ägg som plockas, på hur många befruktade embryon det kommer att bli! ;)

  Det kommer att gå jättefint!!!

  KRAMAR

  SvaraRadera
 5. Ni är så gulliga allihop!
  Sara, på vår klinik blir man automatiskt sjukskriven tre dagar, dvs ÄP-dagen+2 till. Skönt att det är så, man behöver vilan efteråt.
  Em, hoppas att ni snart kommer igång med ert IVF o att ni lyckas fortare än ni vågar hoppas på! :)
  Välkommen hit, M!Hoppas verkligen att du ska få gratulera mig snart... :)
  Jag ska följa ditt råd, Joanna , och tänka positivt!

  SvaraRadera
 6. Okej, gud vad skönt det skulle vara alltså. Vilken klinik tillhör du?
  Kram

  SvaraRadera
 7. Kommer gå jättebra ska du se! Jag håller alla mina två tummar så hårt jag kan! Stort lycka till!
  Kram, kram

  SvaraRadera
 8. Hej tjejen!
  Jag hoppas att det har gått bra idag och att ni fick ut några fina ägg.
  Tänker på dig!
  Kramar Sara

  SvaraRadera